diumenge, 11 de març del 2018

COCA DE CREMA I FRUITES DEL TEMPS

Si teniu una placa de pasta de full a la nevera, teniu l'ingredient principal per aquest coca dolça de temporada, perquè la resta és de rebost bàsic: ous, llet i fruita! O sigui que no teniu excusa per preparar-la en un tres i no res!


INGREDIENTS
Per la base
Una placa de pasta de full
sucre moreno

Per la crema
250 ml de llet
la pela d'una llimona
un canó de canyella
3 rovells d'ou
50 grams de sucre
1 culleradeta generosa de farina de blat de moro o midó

Pel farcit
Fruites del temps
Un parell de cullerades de melmelada de préssec

PREPARACIÓ
Comencem preparant la crema, perquè s'ha de refredar abans de fer servir. Posem a bullir la llet amb el canó de canyella i la pell de llimona.


Paral.lelament, batem els ous i el sucre.



Quan la llet arrenqui el bull, retirem la pell de llimona i el canó de canyella, i hi aboquem els rovells d'ous.


Remenem bé, separem una mica de la barreja i hi dissolem la farina de blat de moro.


Ho aboquem també a la llet i continuem remenant, vigilant que no torni a bullir.


Remenar fins que espesseeixi, que normalment és després de 3 o 4 minuts de cocció.


Un cop obtinguda la densitat de crema, l'aboquem en una safata i la deixem refredar.


Mentre la crema es refreda, preparem la base. Estirem una placa rectangular de pasta de full.


La punxem i cargolem lleugerament els marges.



Ensucrem, tapem amb un paper de forn, i coem a 180 graus, opció rebosteria (escalfor a baix, a dalt i ventilador), durant uns 20-25 minuts, o fins que estigui daurada. Per tal d'aconseguir una placa ben cruixent i prima, cal coure-la amb un pes al damunt, com per exemple una altra safata. Això evita que la pasta de full s'infli.



Un cop cuita, desenfornem i deixem refredar damunt una reixa.


Mentre la crema i la placa es refreden, escollim la fruita amb la que la volem decorar, la pelem i la tallem a rodanxes.



Un cop tots els ingredients freds, ja només us queda repartir la crema pel damunt i repartir-hi la fruita combinant els colors.



Per acabar, per aconseguir una mica de brillantor i evitar que la fruita s'oxidi, pinteu les fruites amb melmelada de préssec. Veureu quina coca més vistosa, tardareu ben poc a comprovar que tothom la troba d'allò més bona!


Que vagi de gust!

1 comentari:

  1. La setmana passada va ser una de les postres del taller de cuina dels dijous...boníssima!
    PTNTS
    Glòria

    ResponElimina