diumenge, 17 de setembre de 2017

COCA BLANCA AMB XOCOLATA!

Us preguntareu el perquè del títol...coca blanca...La reposta és molt senzilla: aquesta coca és ben blanca perquè només està feta amb clares d'ou! És una recepta amb pocs ingredients, però que dóna un resultat esplèndid...a més, és complementària a qualsevol crema...ideal per aprofitar les clares que queden després de preparar una bona crema catalana!



INGREDIENTS (si voleu fer-la més gruixuda, dupliqueu les mesures, i augmenteu temps de cocció)
6 clares d'ou
250 grams de sucre llustre
150 grams de farina
75 ml d'oli d'oliva suau
la pela ratllada d'una llima
el suc d'una llima
120 ml de nata
120 ml de xocolata negra
un trosset de mantega
nous i mininúvols per decorar

PREPARACIÓ
Comencem batem les clares.


Quan comencin a pujar, hi afegim el sucre llustre, prèviament tamisat, molt a poc a poc, i sense deixar de batre.




Bateu fins obtenir una massa consistent i brillant.


És l'hora d'incorporar la farina, també prèviament tamisada, igualment a poc a poc, i sense deixar de batre.


Per acabar, l'oli, rajolí a rajolí, i el suc de llima.


L'últim pas, i ja a mà, és incorporar la pela de llima ben ratllada.


En aquest punt, passeu la massa a un motlle rodó, prèviament untat amb mantega, i enforneu, a 180 graus, escalfor només per baix, durant uns 35 minuts o fins que, en punxar-la, l'estri surti net (sobretot, i per tal que no baixi, els primers 20 minuts no obriu el forn).


Un cop cuita, desenforneu, deixeu refredar una mica, i desemmotlleu.


Quan la tingueu totalment freda, disposeu pel damunt la cobertura de xocolata o ganache,que l'aconseguireu abocant la nata bullint sobre la xocolata i la mantega, deixant reposar uns minuts, i remenant fins que espesseeixi.


Per decorar, uns trossets de nous i mininúvols, queda genial!


Ja veureu quina cosa més esponjosa i deliciosa!


Que vagi de gust!

1 comentari: