dimarts, 8 d’agost de 2017

ZOODLES DE CARBASSÓ I PASTANAGA A LA LLIMA

Sabeu que són els zoodles? Doncs és com s'anomenen els espaguetis de verduras. La paraula zoodles provés d'una barreja de l'anglès i l'italià. De zucchini noodles (fideus de carbassó) ha derivat a zoodles. Darrerament s'han fet molt famosos a les xarxes socials, i és que es tracta d'una manera divertida de presentar aliments lleugers i saludables.
Per preparar-los, això si, us heu de fer amb un "espiralitzador". N'hi ha de diversos models i preus. Jo m'he agenciat aquest, per menys de 20 euros, a Can Berdala de Girona, que és "fàcil i resultón" i té dues opcions de tall.
En fi...que la recepta d'avui no és dolça, però també és prou interessant!


INGREDIENTS
Carbassons
Pastanagues
Oli de cacauet
Llima
un trosset de gingebre
cherries, boletes de mozzarella, nous i ciboulette per decorar

PREPARACIÓ
Pelem les verdures i amb ajuda de l'espiralitzador, les convertim en espaguetis.





Saltegem els espaguetis, amb oli de cacauet, durant 3 o 4 minuts. Vigileu amb el temps de cocció perquè han de mantenir el volum i no han de quedar excessivament tous.



Mentre saltegem els espaguetis anem a per la salsa. És tan fàcil com triturar, fins que emulsioni, un trosset de gingebre, un bon raig d'oli de cacauet i el suc d'una llima (això per un parell de racions). En acabat coleu per evitar cap ensopegada per petita que sigui. Veureu que us queda una salsa blanquinosa.



Ja només us queda emplatar. Col.loquem els espaguetis tebis en un plat, i repartim pel damunt alguna rodanxa de tomàquet tipus cherry, alguna boleta de mozzarella, trossets de nou (o de cacauet..el que tingueu), i salsegeu. Si ho teniu a mà, decoreu amb una mica de ciboulette trinxadet.


Una acolorida presentació per un plat d'allò més saludable i gustós! Deixeu que els aires d'orient envaeixin de tant en tant la vostra cuina! Que vagi de gust!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada