dimecres, 27 d’agost de 2014

CANYES DE PLÀTAN, FRUITS SECS I MEL

Us presento unes postres d'allò més gustoses, i amb fruita, fresca i seca, pel que podem predicar de les mateixes, sense cap tipus de reticència, que a més, són d'allò més saludables!!! Amb ella participo en el repte d'aquest mes d'agost de que sempre ens permet predicar, malgrat tractar-se de dolços. Amb ella participo en el repte d'agost de "Cocineros del Mundo" a Google +, en l'apartat dolç. A veure què us sembla!.


INGREDIENTS
1 placa de pasta de full rectangular
4 plàtans
un grapat de fruits secs
8 cullerades de mel
1 ou batut
sucre per empolsinar

Ja veieu que es una recepta amb pocs i senzills ingredients!
PREPARACIÓ
Estirem la placa de pasta de full (que per anar bé hauria de ser rectangular)


La dividim en quatre porcions també rectangulars.


Untem la meitat de cada rectangle amb mel.


Hi repartim per la meitat untada el plàtan tallat a trossets.



Per sobre el plàtan hi repartim els fruits secs, que haurem picat una mica prèviament.


Per sobre els fruits secs, una mica més de mel...


Pintem les vores del rectangle amb ou batut i fem un doblec tapant el farcit.



Segellem les vores amb l'ajuda d'una forquilla.


Pintem pel damunt, generosament, amb ou batut...


...i empolsinem amb sucre (del normal).


Enfornem, a 200 graus, amb calor a dalt i a baix, durant uns 25 minuts.


Traiem del forn quan les canyes estiguin ben daurades, i deixem refredar.


I ja les teniu llestres per presentar! Mireu quina patxoca fan!



I el farcit...dolcet i cruixent! Mmmmmmm!


Que vagi de gust!

15 comentaris:

  1. Que ricos y que originales son, me ha gustado la idea de ponerles plátano, quedarán muy sabrosos por dentro, y crujientes por fuera toda una tentación.

    Besines

    ResponElimina
    Respostes
    1. I també tenen el toc cruixent per dins dels fruits secs! Petons Merchi!

      Elimina
  2. Una delicia querida amiga, me alegra que lo pasaras tan bien en Portugal y sus rutas de dulceo huuuu.Besoss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Doris...Portugal és una perdició pel que fa a dolços i a moltes altres coses! Petons!

      Elimina
  3. Què bones i què fàcils de fer!! ja m'imagino el sabor del plàtan i la mel amb el toc cruixent dels fruits secs, nyam!! un petó!

    ResponElimina
  4. Mmmmm... que senzill de preparar i quin resultat més deliciós!! Fa una pinta estupenda!!

    Molts petons bonica!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Podriem dir que el resultat és excepcional en proporció al temps esmerçat en preparar-les! Petons!

      Elimina
  5. Fantástico el paso a paso Monica, bienvenida al reto de Cocineros del Mundo

    Mucha suerte!!
    Victoria La Tauleta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Victoria! Miraré de continuar-hi participant! PEtons!

      Elimina
  6. Obrigado pela receita. A pastelaria sabor muito bom.

    Muitos cumprimentos da Alemanha
    por Marita

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realizada y chamuscada....
      Monica, te cambie tus plátanos por calabaza, pero aunque chamuscaditas no se quedaron en el plato.
      Gracias por la idea.

      Si la quieres cotillear, te menciono en ella.
      http://jorbasmar.blogspot.com.es/2014/10/canas-de-calabaza.html

      Elimina